Campions

Filed under: General — miraclesf at 12:17 pm on Divendres, Març 15, 2019

Resum de la pel·lícula CAMPEONES (de Javier Fresser, 2018)

Marco es considera un tipus normal, tot i que no és gaire optimista i a més té por de créixer de veritat i prendre responsabilitats. És el segon entrenador d’un equip professional de bàsquet, té problemes amb la seva parella i està vivint temporalment amb la seva mare.

Després de xocar amb el seu cotxe, que conduïa bo i borratxo, la jutgessa li ordena d’entrenar un grup de joves amb discapacitat intel·lectual. Comença aquesta nova feina (com a substitució de la presó) amb desgana. Tanmateix, com més temps passa amb els nois discapacitats, més s’adona que són feliços i independents més enllà de la malaltia. I que li poden ensenyar tantes coses com ell a ells.

Respon les preguntes següents:

  1. El títol de la pel·lícula és “Campeones”. Quines són, per tu, les qualitats necessàries per ser un campió?
  2. En els dos cartells de la pel·lícula (més avall), hi ha onze personatges junts. Descriu-los i digues per què estan junts. Què els uneix?
  3. En els dos cartells, Marco és representat de manera diferent a la resta de personatges. De quina manera?
  4. Per què creus que la pel·lícula es diu “Campeones”?
  5. Opina sobre aquesta frase, dita per Javier Fresser, director de la pel·lícula: “Fem servir l’etiqueta ‘persona amb discapacitat’. Discapacitat per què? Jo tinc discapacitat per moltíssimes coses i ningú m’ha posat aquesta etiqueta”.
  6. Parla del personatge de Collantes i com és presentat a la pel·lícula: el físic, la manera de vestir, el seu material, el seu comportament… Com la reben els seus companys? Com li diuen i per què?
  7. Què aprèn Marco del seu equip especial de bàsquet?
  8. Escriu la teva opinió sobre la pel·lícula. Què hi has après?18 Comments »

74

   Liam

15 de Març de 2019 @ 15:12   Respon

1. Lluitar, aixecar-te, respectar als rivals, saber perdre i no deixar d’intentar-ho mai.
2. Són uns jugadors de bàsquet amb discapacitats vàries i el seu entrenador. El que els uneix és un objectiu comú: divertir-se i passar s’ho bé i, si pot ser, guanyar la lliga.
3. És representat com una persona sense cap deficiència física, per dir que els altres són els jugadors amb alguna discapacitat.
4. Perquè aquests nois que juguen a bàsquet, tot i tenir una discapacitat, són uns campions, perquè tenen un esperit d’equip que els uneix i mai deixen d’intentar les coses i són uns campions perquè acaben quedant segons de la lliga quan ningú s’esperava que quedessin en tan bona posició.
5. Fem servir aquesta paraula perquè veus que tenen una part del cos que malauradament no els hi funciona bé, tot i que en el fons tots som diferents i no trobo just que se’ls digui discapacitats, ja que ells tenen capacitats que nosaltres no tenim.
6. És baixeta i vesteix d’una manera molt extravagant i li diuen la “mosca cojonera” perquè és molt violenta.
7. Aprèn que a la vida no tot és guanyar sinó que també és important passar-s’ho bé i que per molt que tinguin una discapacitat, ells lluiten igual.
8. A mi m’ha agradat molt mirar aquesta pel·lícula, i he après que l’important no és com ets, si no on vols arribar. També he après que a la vida no tot és guanyar, sinó que s’ha d’intentar.

75

   Nadia Llorente Riera

15 de Març de 2019 @ 15:15   Respon

1. El títol de la pel•lícula és “Campeones”. Quines són, per tu, les qualitats necessàries per ser un campió?
Ser fidel amb tu mateix, no fa falta guanyar un partit o un campionat per ser-ho, esta bé si perds sempre i quan ho hagis intentat i hi hagis posat esforç i intenció.
2. En els dos cartells de la pel•lícula (més avall), hi ha onze personatges junts. Descriu-los i digues per què estan junts. Què els uneix?
Són personatges que es pot veure fàcilment en quasi tots que tenen una discapacitat, cosa que els uneix junt amb la vida esportiva al bàsquet.
3. En els dos cartells, Marco és representat de manera diferent a la resta de personatges. De quina manera?
El presenten com una persona superior, ja siguin intel·lectual com físicament.
4. Per què creus que la pel•lícula es diu “Campeones”?
Per així ensenyar-nos que no cal ser perfecte, per a res, que està bé ser com som.
5. Opina sobre aquesta frase, dita per Javier Fresser, director de la pel•lícula: “Fem servir l’etiqueta ‘persona amb discapacitat’. Discapacitat per què? Jo tinc discapacitat per moltíssimes coses i ningú m’ha posat aquesta etiqueta”.
És correcta la segona part de la frase, la primera és fàcil de raonar ja que els humans tenim la “mania” de posar noms a les coses, i classificar-les.
6. Parla del personatge de Collantes i com és presentat a la pel•lícula: el físic, la manera de vestir, el seu material, el seu comportament… Com la reben els seus companys? Com li diuen i per què?
La nena es presenta d’una forma una mica brusca cap el nou entrenador, va vestida com vol, sense anar a la “moda” ni seguir cap patró. Li diuen Mosca Cojonera, li diuen així perquè en castellà es una expressió que s’utilitza molt quan una persona és molesta.
7. Què aprèn Marco del seu equip especial de bàsquet?
Que no fa falta tenir uns bons jugadors, ni fa falta que siguin alts, ni tan sols fa falta que siguin professionals, han de tenir bona voluntat, ganes d’aprendre i ser feliços amb ells mateixos.
8. Escriu la teva opinió sobre la pel·lícula. Què hi has après?
M’ha agradat la pel·lícula encara que no és de les meves preferides, ha estat bé, hem après que els humans jutgem una persona molt ràpidament, fa temps vaig llegir un estudi que deia que la primera impressió i la mes duradora es crea en els primers 7,3 segons que veus a una persona, cosa que hauríem de corregir o evitar, ja que encara que no ho vulguem admetre ho fem.

76

   paula

15 de Març de 2019 @ 15:16   Respon

1- jo crec que per ser un campió has de ser tu mateix i fer lo que se et doni millor i esforçar-te moltíssim per perseguir els teus somnis, és a dir ser una persona lluitadora.

2- estan junts pq són un equip de bàsquet i doncs tots tenen una malaltia al cap.

3-ps pq ell és l’entrenador

4-perquè a pesar que tenen un discapacitat i es superen a ells mateixos

5-perquè ell té una vida normal i no depèn de ningú

6-no me’n recordo

7-que no s’ha de criticar o despreciar els discapacitats abans de coneixe’ls

8-no m’ha agradat.

77

   patricia

15 de Març de 2019 @ 15:23   Respon

Per ser un campió no has de tenir uns requisits de qualitats. El que els uneix a aquests nois és el problema que tenen, però que el tinguin no vol dir que siguin pitjors persones ni res d’això, però sí que els tracten diferent.
Que és l’entrenador i no té cap problema mental. Que per molt que no hagin guanyat la lliga són campions per haver arribat fins on han arribat de la manera que eren abans.
Se’ls hi diu discapacitats perquè no tenen les capacitats bàsiques que sol tenir la majoria de la gent, que això no treu el fet de que també tenen sentiments…
Collantes era una noia molt apreciada per tot l’equip, tenia una actitud molt passota i alegre, els seus amic li deien mosca cojonera i li diuen així perquè va anar a fer-li una patada a les parts íntimes d’un noi.
Que una persona amb capacitat pot tenir molta més valentia i ensenyar-te coses que tu no pots veure perquè al tenir aquest problema els hi fa mirar la vida d’una altra manera, d’acceptar a tothom no posar-hi pegues a res…
He après que una persona amb discapacitat pot tenir més valor que una persona que no té cap capacitat.

78

   Joan Cruz

15 de Març de 2019 @ 15:24   Respon

1-campions per mi són els que mai deixen de creu-re el que volen aconseguir i al final ho aconsegueixen.
2-els 11 personatges tenen discapacitats mentals, però el que els uneix és l’amistat i perquè juguen al mateix club (los amigos).
3-Perquè ell és l’entrenador i tampoc té cap discapacitat mental.
4-Perquè el que aconsegueixen aquests sense saber jugar a bàsquet és impossible.
5-perquè no ens veuen de dins i en canvi als “discapacitats” els veuen de fora.
6-Collantes és una persona molt sincera i molt atrevida, el primer partit que va fer Collantes anava amb una taula de surf, els seus companys la reben cridant el seu nom, li diuen que és la mosca cogonera perquè molesta molt al rival i és petita.
7-que tot es pot aconseguir amb una mica de motivació.
8-Per mi és la meva pel·lícula preferida perquè a sobre et toca el cor, saps, jo he après que no t’enriguis dels discapacitats perquè potser ells són molt mes intel·ligents que tu.

81

   Marc Rahola

15 de Març de 2019 @ 15:29   Respon

– Jo crec que valors no n’has de tenir, només cal confiar en un mateix perquè tot es pot aconseguir encara que no siguis del tot perfecte.
– Estan junts perquè són amics que juguen en un equip de bàsquet però ells es tracten com una família i és això el que els uneix.
– Que en Marco esta de braços creuats i en canvi els altres estan amb els braços desplegats i ell va molt ben vestit, en canvi els altres van una mica com ells volen (com si no els importés els que altres pensen).
– Perquè ells passen de no saber ni botar la pilota a una final d’un torneig però el perden, però per ells són tots una campions perquè han aconseguit arribar a la final i ho celebren tots junts ells i el rival.
– La frase està molt bé perquè fa reflexionar sobre que tots tenim els nostres punts dolents i no tothom és perfecte.
– Ella és una noia però és molt baixa i arriba amb una jaqueta, un gorro i una planxa de surf per si a l’hotel hi ha piscina i arriba una mica com la líder i tots els seus companys la reben cantant “Collantes Collantes Collantes”. Els seus companys li diuen “mosca cojonera” perquè quan li fan alguna cosa que no li agrada fa un cop de peu a les parts baixes de qui la molesta.
– Que no importa guanyar, sinó competir tots junts, acceptar la derrota i ser amics.
– A mi la pel·lícula m’ha agradat moltíssim i l’he recomanat a mota gent perquè fa veure les coses d’una altra manera. He après que s’ha d’acceptar la derrota i que no t’has de ficar amb la gent perquè la vida t’ho acaba tornant.

82

   Laura López

15 de Març de 2019 @ 15:30   Respon

1-no has de tenir una qualitat en concret. Les persones que s’esforcen i amb molt de treball aconsegueixen el que volen o ho intenten per mi ja són campions.
2-estan junts perquè tots tenen algun problema mental o físic, són persones alegres i optimistes.
3-perquè ell mira a dalt, està a una posició diferent, estan més feliços els altres… trobo que tots els altres són més feliços i més sincers que en Marco.
4-perquè són persones amb molt de valor i que posen molta il·lusió a tot el que fan i això ja els converteix en campions.
5-opino que té tota la raó, hauríem de posar alguna altra etiqueta perquè ells són iguals que nosaltres.
6-Collantes és una noia baixeta amb síndrome de down, va amb roba d’esport i és molt oberta, divertida i directa. Els companys la reben de forma alegre. Li diuen mosca cojonera perquè fa patades a les parts íntimes d’alguns nois.
7-que pots aprendre moltes coses de les persones amb discapacitat i que en realitat s’assemblen molt i poden fer les mateixes coses que nosaltres.
8-He après com poden ser en realitat les persones discapacitades i que viuen igual que nosaltres o millor.

83

   souley bah

15 de Març de 2019 @ 15:30   Respon

1.- Per mi ser campió vol dir tenir uns quants conceptes bàsics:
Un dels conceptes bàsics és ser pacient, tenir personalitat, ganes, esforç però la clau és tenir COMPANYERISME.

2.- La primera imatge es veu com estan contents i es veu que són un bon equip i a l’altra imatge es veu com era al principi quan no es coneixien. El que els uneix és la seva malaltia però ells estan contents tal com estan i com són.

3.- Se’l veu d’una manera diferent perquè ell ha sigut el que els ha unit com amics i companys d’equip.

4.- Al principi pensava que la pel·lícula s’acabaria veient com ells guanyen però el que he vist al final és que ells encara que no perdin o no guanyin es senten campions i això els fa que siguin millor que campions.

5.- Que per ser discapacitat en alguna cosa no vol dir que ho sigui amb tot. També si ets capacitat no vol dir que siguis capacitat amb tot.

6.- La reben amb les mans obertes perquè són companys i s’estimen molt. Li diuen “Mosquita Cojonera” perquè en un partit li va donar una patada en els testicles d’un noi que era molt alt i ella molt baixeta.

7.- En Marco aprèn que una victòria en la vida no ho és tot i que algú sigui discapacitat no vol dir que ho sigui sempre.

8.- La pel·lícula m’ha agradat bastant i he vist que és millor tenir una bona companyia d’equip i perdre sempre, que tenir un bon equip de gent que es creu que són superiors a tot i guanyar.

84

   marc porsell 3rD

15 de Març de 2019 @ 15:31   Respon

1.- Per a mi la qualitat més important és el treball, les altres qualitats es formen amb el treball.

2.- En els dos cartells hi ha onze personatges. Aquests ja es veu que tenen una discapacitat menys un, en Marco. Jo crec que els uneix el fet d’estar al mateix equip i que se senten més bé amb persones iguals que ells, això també els manté junts ja que també han forjat una amistat entre tots.

3.- En Marco en les dos fotos surt amb camisa i texans i els els altres amb xandall, també ell surt com en el centre de la imatge, a la primera no s’aprecia tant, però a la segona sí.

4.- Jo crec que es diu Campeones perquè, a part que va d’un esport, és com que ja guanyen només amb l’experiència, ja que no guanyen la lliga, però a sorpresa de tothom s’ho agafen com si haguessin guanyant però no.

5.- Te la pots agafar de diferents maneres ja que siguis discapacitat no implica que ho siguis amb tot, també hi ha persones “normals” que tenen discapacitats per altres coses.

6.- Els seus companys la reben amb molt d’entusiasme, li diuen la mosca cojonera ja que en un partit va lesionar al millor donant-li una patada als testicles.

7.- En Marco aprèn a veure les persones d’una altra manera i ha tractar tothom igual.

8.- He après que qualsevol persona pot fer qualsevol cosa i que sense guanyar ja et pots sentir un campió.

85

   Martí Albertí

15 de Març de 2019 @ 15:31   Respon

1- El títol de la pel·lícula és “Campeones”. Quines són, per tu, les qualitats necessàries per ser un campió?
Has de ser una persona que posa molt d’interès i actitud i a partir d’aquí anar treballant podràs arribar a ser un campió.

2-En els dos cartells de la pel·lícula (més avall), hi ha onze personatges junts. Descriu-los i digues per què estan junts. Què els uneix?
Tots tenen una discapacitat però també tenen alguna qualitat destacada per exemple un és molt maniàtic i sempre ho fa tot perfecte.

3-En els dos cartells, Marco és representat de manera diferent a la resta de personatges. De quina manera?
El representen diferent: a la segona tots estant mirant la càmera menys ell, i ell sempre va ben vestit i als altres en xandall.

4-Per què creus que la pel·lícula es diu “Campeones”?
Perquè al final no guanyen el torneig però ells es consideren campions perquè tots estan contents tant els que han perdut com els que han guanyat.

5-Opina sobre aquesta frase, dita per Javier Fresser, director de la pel·lícula: “Fem servir l’etiqueta ‘persona amb discapacitat’. Discapacitat per què? Jo tinc discapacitat per moltíssimes coses i ningú m’ha posat aquesta etiqueta”.
Perquè els veus diferent dels altres i els tractes diferent quan els hauries de tractar com una persona normal perquè al final són persones normals que tenen uns defectes però tothom en té.

6-Parla del personatge de Collantes i com és presentat a la pel·lícula: el físic, la manera de vestir, el seu material, el seu comportament… Com la reben els seus companys? Com li diuen i per què?
És presentada com la que la lia més perquè vesteix diferent, però tothom la rep amb il·lusió i cridant el seu nom, el seu mot que li diuen els del seu equip és mosca cojonera.

7-Què aprèn Marco del seu equip especial de bàsquet?
Escriu la teva opinió sobre la pel·lícula. Què hi has après?
En Marco aprèn que tothom té una qualitat i que és igual les dificultats i que l’important és saber conviure.

86

   eloi mendez

15 de Març de 2019 @ 15:33   Respon

1-Per ser campió has de ser bo en l’esport que practiques.
2-Els personatges estan junts perquè són del mateix equip i perquè es porten bé, dels 11 personatges n’hi han 10 que tenen problemes (downs), i hi ha 1 personatge que no té cap problema.
3-Que Marco té els braços creuats i els altres personatges no.
4-Perquè és un equip de downs i no guanyen cap partit i quan arriba en Marco comencen a guanyar i a la final perden.
5-Que els discapacitats a vegades poden veure coses que els que no tenen cap discapacitat no poden veure.
6-La Collantes és baixa amb ulleres, va vestida amb roba d’esport i amb una taula de surf, és agressiva. Els seus companys li diuen la mosca cojonera.
7-Que amb paciència es pot arribar molt lluny.
8-Que encara que tinguis discapacitats pots fer coses com els que no tenen discapacitats.

88

   Anna Mensua

15 de Març de 2019 @ 15:36   Respon

1- Esforç, ganes i bona actitud, així ja ets un gran campió, no et cal guanyar per ser-ho.
2- Són tots persones amb molt de valor, són molt alegres i sempre tenen un somriure a la cara tot i les circumstàncies en què viuen, el que els uneix és que tots són discapacitats.
3- En Marco surt més seriós, més ben vestit, en canvi els altres surten molt contents i vestits molt diferents ja que a ells els és igual tot i són més feliços.
4- Perquè per molt que no hagin guanyat són campions per tot l’esforç i les ganes que porten dins.
5- Opino que té tota la raó, ells són discapacitats per algunes coses però capacitats per a altres igual que nosaltres.
6- La Collantes és una nena amb síndrome de down, és una nena baixeta i robusta, vesteix molt divertida, majoritàriament amb roba d’esport, té un caràcter molt obert, és molt directa i divertida. Els seus companys la reben molt bé ja que s’introdueix al grup amb facilitat, els seus companys l’anomenen mosca cojonera.
7- Que les persones amb discapacitat són iguals que nosaltres i que amb ells t’ho passes molt bé perquè transmeten felicitat.
8- Jo he après que aquestes persones no pel fet de ser discapacitades ja són diferents, perquè de diferents no en tenen res, són persones igual que nosaltres.

89

   Peio Pascual

15 de Març de 2019 @ 15:37   Respon

1. Per mi, ser un campió és ser molt bo en el que tu fas.
2. La seva passió pel bàsquet.
3. En el primer cartell, en Marco és l’únic que no mira cap avall; i en el segon, va vestit diferent, més formalment, perquè és l’entrenador de l’equip.
4. Perquè en un any han aconseguit ser amics entre ells i col·laborar a l’hora de jugar pel bé de l’equip.
5. Perquè són rebutjats per la societat per tenir malalties mentals.
6. La Collantes és baixa i porta una taula de surf, no té gaire respecte cap a l’entrenador. Els seus companys la reben cridant vàries vegades “Collantes, Collantes…”. Li diuen “mosca cojonera” perquè tira coces a l’entrecuix dels contrincants.
7. En Marco aprèn que totes les persones del seu equip són normals, encara que tinguin discapacitats.
8. Aquesta pel·lícula m’ha agradat perquè serveix perquè la gent sàpiga que no hi ha ningú en el món que sigui inferior a ningú.

90

   Nil Boadella

15 de Març de 2019 @ 15:38   Respon

1- Per mi, les qualitats necessàries per ser un campió has d’arribar el màxim lluny possible.

2- El que els uneix és senzillament la seva passió pel bàsquet indiferentment de les seves discapacitats.

3- En Marcos està representat com si estigués fent el que toca en cada moment.

4- Perquè ho son i sempre ho seran.

5- Que té raó: la societat hauria de canviar. Diguem coses a algunes persones que no diguem de moltes altres.

6-La Collantes és representada com una persona irresponsable, agressiva… Els seus companys la reben molt animats per la seva arribada i és com una líder per a ells. Li diuen “mosca cojonera” perquè és petita però molesta molt i el fet de que sigui agressiva també ajuda a posar-li el sobrenom.

7- En Marcos principalment aprèn que tothom és persona i tothom té diferents habilitats. Per exemple, en el bàsquet mateix, els més alts solen ser més descoordinats, lents, etc. En canvi els baixets són més ràpids, hàbils amb la pilota i més coses.

8- Aquesta pel·lícula t’ensenya diferents valors envers el respecte mutu entre les persones indeferentment dels seus pensaments, les seves capacitats o discapacitats. També veus que pots passar de lo més alt a lo més baix.

91

   joan tubert

15 de Març de 2019 @ 15:40   Respon

1.En la meva opinió no és necessari tenir cap qualitat per a poder ser un campió. Tothom és com és i s’ha de respectar.

2.Els onze personatges que es poden veure en els cartells són persones molt divertides i valentes. El que tenen en comú és que tots tenen alguna discapacitat menys en Marco, l’entrenador. L’altra cosa que tenen en comú és que a tots els hi agrada el bàsquet i juguen al mateix equip.

3.El que el diferencia dels altres als cartells és el fet de que en un està mirant cap a un altre cantó de la resta i a l’altre està amb el braços creuats com si fos diferent o superior.

4.La pel·lícula es diu així perquè encara que no guanyin el torneig té molt de mèrit el que han fet tot i tenir una discapacitat de manera que són uns vertaders campions.

5.Opino que té tota la raó. Tots som discapacitats per depèn quines coses i no pot ser que algunes persones siguin etiquetades pel simple fet de ser diferents.

6.La Collantes és una dona baixeta amb el cabell marró d’uns 25 anys amb un caràcter fort i rebel. Els companys la reben amb crits animant-la i amb molta efusivitat. Li diuen mosca cojonera perquè molesta als rivals.

7. Aprèn que qualsevol persona sense importar com es pot aconseguir moltes coses i ser un campió.

8. M’ha agradat molt la pel·lícula perquè ha fet que el meu punt de vista sobre les persones amb problemes canviés. He après que tothom pot aconseguir ser un campió.

92

   Victoria

15 de Març de 2019 @ 15:41   Respon

1.Treballar bé amb l’equip, jugar sense trampes, aplicar molt d’esforç.
2. Cadascú té una discapacitat diferent però entre tots junts es porten molt bé. Estan junts perquè estan en el mateix equip de bàsquet i volen aprendre jugar bé al bàsquet. Els uneix que tots són discapacitats.
3. En el primer cartell ell els està animant i en el segon cartell està content.
4. Perquè han pogut fer allò que no podien fer abans.
5. Els pot ofendre això i a més no tenen la culpa que són així, els han de tractar com un equip normal.
6. En veritat és bona noia però quan cal pot ser una mica més agressiva: donar un cop de puny, una patada, etc. En el físic està bé però té síndrome de down. Vesteix normal. L’anomenen Mosca cojonera. Perquè és molt molesta.

96

   ANNA SOLANO

16 de Març de 2019 @ 14:01   Respon

1- Per mi una de les qualitats més importants per ser un campió és ser respectuós amb els altres. També ser un equip, és a dir que tots s’ajudin entre tots, ja que són un equip.

2- El que els uneix són dues coses, una que tots són discapacitats i dos que a tots els hi agrada el bàsquet i volen guanyar.

3- Ell està vestit molt formal i els altres no, ell està amb els braços plegats i penso que això vol dir que potser està tancat, és a dir que no està tan obert per conèixer altra gent o per donar idees, en la vida en general.

4- Perquè explica una història d’uns nois que són discapacitats i tothom (la gran majoria de la gent) es pensava que no podrien guanyar i ells van fer el possible per guanyar i tot i que no ho van fer estaven contents d’haver arribat a la final.

5- Jo penso que les etiquetes no estan bé i que no són agradables, cadascú és com és, i segurament un “discapacitat” em pot ensenyar moltes coses i jo a ell també a ell. I jo puc ser discapacitada per coses que ell no és per tant depèn de com t’ho miris tots som discapacitats.

6- Ella el primer dia, la imatge que va donar va ser que li agradava l’esport, ja que anava tota vestida de bàsquet i amb una taula de surf.
Li diuen “la mosca cojonera” perquè el primer partit que va jugar l’entrenador li va dir que no volia que passés ni un jugador més i ella li va donar una puntada als ous, i per això li han posat aquest nom.

7- Que encara que tinguin un problema no deixen de ser persones i les hem de tractar igual que a qualsevol altre (en el sentit de no menysprear-la), i que tenir un fill discapacitat no és un problema.

8-Jo el que he après és que no s’ha de menysprear a ningú per com és i que les etiquetes no serveixen per a res, i ells són igual de persones com nosaltres.

137

   noemi

10 de Maig de 2019 @ 14:41   Respon

1. El títol de la pel·lícula és “Campeones”. Quines són, per tu, les qualitats necessàries per ser un campió?
Jo crec k tots som camions, no crec que ser campió sigui destacar i ser el millor. Cadascú és campió a la seva manera.
2. En els dos cartells de la pel·lícula (més avall), hi ha onze personatges junts. Descriu-los i digues per què estan junts. Què els uneix?
Cadascun dels personatges té una personalitat totalment diferent. Sí que és veritat que aquests tipus de persones no el valorem tant i el que ens diu aquesta pel·lícula és que no fa falta guanyar per ser un campió perquè ja ho són. Aquest entrenador s’ha adonat que el que els uneix és el bàsquet.
3. En els dos cartells, Marco és representat de manera diferent a la resta de personatges. De quina manera?
Marco es l’entrenador. Al principi no li agradava ser allà amb ells perquè deia que no en sabien i que ell només entrenava a professionals, però poc a poc es va adonar k tots han de tenir una oportunitat.
4. Per què creus que la pel·lícula es diu “Campeones”?
Perquè el grup de bàsquet es deia campeones.
5. Opina sobre aquesta frase, dita per Javier Fresser, director de la pel·lícula: “Fem servir l’etiqueta ‘persona amb discapacitat’. Discapacitat per què? Jo tinc discapacitat per moltíssimes coses i ningú m’ha posat aquesta etiqueta”.
Jo crec k que té tota la raó. Nosaltres també tenim discapacitats en algunes ocasions, no és just k persones com elles es mirin malament o es tractin com tontos però no ho són.
6. Parla del personatge de Collantes i com és presentat a la pel·lícula: el físic, la manera de vestir, el seu material, el seu comportament… Com la reben els seus companys? Com li diuen i per què?
La Collantes era una nena i k li agradaven molt els esports i li deien així perquè donava patades als ous.
7. Què aprèn Marco del seu equip especial de bàsquet?
K no fa falta guanyar per ser campió.
8. Escriu la teva opinió sobre la pel·lícula. Què hi has après?
La veritat es k la pel·lícula té tota la raó i k sí k és veritat. He après moltes coses com respectar.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>